Træ siden 1885

Velkommen

Savværket grundlægges i Korinth, Faaborg ved foden af Brahetrolleborg Gods. Der arbejdes primært med egetræ til vogne. Den røde bygning som i dag stadig stolt pryder savværket, stod færdig i 1900, hvilket medførte at den del af maskinerne blev flyttet fra Spanget Savværk til savværkets nuværende placering i Korinth.

 

PA Savværk i dag og langt ud i fremtiden

Over 130 år er gået siden savværkets spæde start i 1885 og udviklingen de sidste 10 år indikerer, at savværket går en lys fremtid i møde. Modernisering af maskiner, produktudvikling og bevarelse af den stolte arv, med fødderne solidt plantet i den sydfynske muld, sikrer at savværket også i fremtiden vil trives og fortsætte med at skabe unikke løsninger med træ til danskerne.

Et massivt trægulv giver rummet en særlig klasse og skaber stemning.

Shop lange og brede douglas planker
Shop her

Historien siden 1885

​PA Savværk grundlægges i 1885

Savværket grundlægges i Korinth, Faaborg ved foden af Brahetrolleborg Gods. Der arbejdes primært med egetræ til vogne. Den røde bygning som i dag stadig stolt pryder savværket, stod færdig i 1900, hvilket medførte at den del af maskinerne blev flyttet fra Spanget Savværk til savværkets nuværende placering i Korinth.

 

Brahetrolleborg Gods overtager savværket i 1906

Brahetrolleborgs overtagelse af savværket betyder en udvidelse af savværket, hvor også Pastor Clausen sælger 2 parceller til Lensgrev C. E. Reventlow til brug for savværket. Savværket oplever en stigende vækst i denne periode.

Bæredygtig produktion

PA Savværk ønsker at støtte fremtiden. Ansvarligt skovbrug og tilvækst i skovene er vigtig for os som virksomhed, når vi hver dag arbejder med et råstof som træ. Vi er stolte af vores miljøpolitik, samt certificering og organisationer vi støtter.

Medarbejdere

Træsorter

Historien siden 1885

Savværket står i brand i 1917

Savværket gennemgik en hård tid i løbet af 1917, der kulminerede i en næsten altomfattende nedbrænding, som heldigvis blev genopført samme år. Savværkets produktion ændre ligeledes karakter, og børstetræ gled i baggrunden, mens f.eks. sveller, stave til smørdritler, stoletræ, hjulfælge og parketstave blev prioriteret.

 

Savværket er egnens stolthed op gennem 1930’erne

I løbet af 30’erne indtager savværket en førende position indenfor egnens træindustri – og beskæftigede i de gode tider op mod 100 ansatte, med en gennemsnitlig beskæftigelse på 65 medarbejdere.

Produktionen var primært domineret af drittelstave – og bunde, og savværket trives efter de hårde økonomiske tider i dette årti.

Historien siden 1885

Parløb med Carl Hansen & Søn i 1950’erne

I løbet af 1950’erne får Danmarks førende møbeldesignere øjnene op for PA Savværks kvalitetsprodukter, og der indledes et samarbejde om levering af møbelemner til bl.a. Carl Hansen & Søns Y-stol. Dansk design og traditionel håndværk går hånd i hånd.

 

Per Axelsen ved roret i 1979

Året er 1979 og her overtager Per Axelsen savværket fra Brahetrolleborg Gods – en ny epoke i savværkets næsten 100 år lange historie indledes. Under lederskabet af Per Axelsen, skifter savværket navn til PA Savværk Korinth A/S. En løbende modernisering af udstyr indledes og effektivitet, kvalitet og kærligheden til træ er bevaret og sikret.

 

Generationsskiftet i 2006 sikrer arven

Efter en tid med øget vækst, foretages generationsskiftet, der betyder at sønnen Kim Axelsen overtager roret. Det indleder et nyt fokuspunkt for PA Savværk, idet Kim’s vision om at levere flotte massive gulve, lavet af danskerne til de danske hjem betyder, at der ny produceres de flotte brede massive planker i eg, ask, douglas, pitch pine og fyr.

Vores referencer

Bliv inspireret til dit nye massive plankegulv, din terrasse eller listebeklædning. Vi står klar med rådgivning til dit træprojekt. Kontakt os for vejledning til montering, træsort eller en håndprøve.

Ask Natur m. lud og hvidsæbe
Douglas Natur
Ask Select