Har du brug for rådgivning?

Hos PA Savværk ønsker vi at være de bedste, især også når det gælder råd og vejledning til dit nye massive trægulv,

listebeklædning eller terrasse. Har du brug for hjælp, så kontakt os endelig.

 

Find vores medarbejdere her
Tlf. 62 65 10 09
Adresse: Kaj Lykkesvej 13, 5600 Faaborg

Skriv til os

De mest stillede spørgsmål – få svarene her

Vær at vide inden køb af et massivt plankegulv
 1. Vores planker leveres altid pakket i plastik, så varen er beskyttet under transporten.
 2. Inden et PA Gulv leveres, skal bygningen være lukket, tør og varm. Indeklimaet skal være fugtfrit og i kontrol med disse forhold (18-25 grader og 30-50% RF)
  RF = Relativ luftfugtighed.
 3. Ved levering skal plankerne straks bæres indenfor og akklimatiseres i rum med temperatur- og fugtforhold indenfor følgende forhold (18-25 grader og 30-50% RF)
  RF = Relativ luftfugtighed.
  Plankerne må under ingen omstændigheder opbevares udenfor, eller i rum der ikke opfylder ovennævnte temperatur- og fugtforhold. Undgå uopvarmede opbevaringsrum, som f.eks. garagen el. ligne.
 4. Alle vores planker kan normalt monteres med det samme de bliver leveret. Vi anbefaler dog i vinterhalvåret, at de opbevares i bygningen de skal monteres i et 1-2 døgn inden montering.
 5. Bygningen skal være gennemtørret inden gulvet monteres. Såfremt der er fare for fugt, skal der altid lægges en dampspærre. Hvis luftfugtigheden i huset/rummet er over 50% RF, vil plankerne optage fugt og dermed blive bredere. Det kan senere medføre større svindrevner end normalt. Ved en RF under 30% vil plankerne trække sig sammen.
 6. Når plankerne monteres, må gulvbrædderne aldrig limes på langsiden, men skal altid limes over enderne.
 7. Monteres plankerne på beton, er det altafgørende, at betonen er tør. Det anbefales, at få en professionel til at måle byggefugten ved den mindste tvivl. Fugt afgivet af betonen vil ødelægge trægulvet.
 8. Et PA Gulv bør altid slibes efter lægning og inden overfladebehandling. Der skal påregnes en afslibning med korn 60 efterfulgt af korn 100/120.
 9. Bemærk altid, at skader forårsaget af byggefugt dækkes ikke af PA Savværks garanti.
 10. Reklamationer vedrørende plankernes udseende og kvalitet efter montering accepteres ikke.
 11. Fugtkontrol i bjælke strøer/undergulv skal altid foretages, der må max være 10%. Det samme gælder for krydsfinér samt spåneplade. Ved montering af damspærre er det vigtigt at den føres op ad væggene og ikke periferes under fodpanel.
Kan PA Gulve tåle gulvvarme?

Ja, PA Gulve kan monteres på gulvvarme. Anlægget/slangerne skal være monteret således, at overfladetemperaturen på trægulvet ikke overstiger 25-27 grader. Højere temperaturer kan være ødelæggende for gulvet, da det kan blive udtørret. 

Ved brug af forskalningsbrædder til at bære gulvvarmen, er det vigtigt at forskalningsbrædderne er nedtørret til 8%, +/- 2%. Anlægget bør have en termostatsikring, som sikrer, at fremløbstemperaturen ikke overstiger 50 grader. 

Hvor lang tid i forvejen skal jeg bestille mit nye massive plankegulv?

Hos PA Savværk producerer vi ved ordre. Træ er hygroskopisk (vandsugende) materiale, der optager og afgiver fugt fra dets omgivelser. Træets fugtprocent er bestemt af omgivelsernes temperatur og relativ luftfugtighed (RF). Ud fra disse faktorer kan træets ligevægtsfugtighed bestemmes. 

Hos PA Savværk er de massive planker nedtørret helt ned til den korrekte luftfugtighed ved levering og skal derfor monteres når plankerne leveres. Vi har næsten altid mulighed for at lave plankerne efter dit ønske og behov. Vores leveringstid kan variere efter travlhed, men der skal altid beregnes en ca. leveringstid på 4-6 uger.  

Hvor kommer træet fra?

PA Savværk har specialiseret sig i at udnytte et af verdens mest fantastiske materialer: Træ. Dette betyder, at vi har en forpligtelse og en naturlig interesse i at beskytte og bevare den naturlige ressource, som verdens skove er. 

Det er PA Savværks klare politik, at vi i vores indkøb sikrer os, at træet er fældet i henhold til det pågældende lands lovgivning. Træet som PA Savværk anvender er både Cradle to Cradle certificeret og FSC certificeret, således er vi med til at sikrer bæredygtig drift og produktion. 

Vi bestræber os på at købe dansk træ. Dog kan ikke alt træ skaffes i Danmark, og derfor handler vi også træ fra Norden, USA, Tyskland og Rusland. 

Hvad er forskellen på vores Natur og Select sortering?

Træ er et levende materiale, og derfor er der ikke to gulve der er ens. Hos PA Savværk kan du vælge mellem to sorteringer på udvalgte træsorter: Select og Natur.

 • Select sorteringen har et klassisk udtryk og skaber harmoni i et hvert hjem. Sorteringen vil være med færre knaster.
 • Natur sorteringen giver en levende struktur med et naturligt udtryk. Sorteringen tager skoven helt ind i stuen med flere knaster.

 

Hvilke type overflader anvendes til et massivt gulv?

Når du/i får leveret et plankegulv fra PA Gulve er plankerne ubehandlet. Det betyder at plankerne skal slibes og overfladebehandles efter endt lægning. Plankerne kan altså behandles efter eget ønske og behov. Det betyder også at du/i kan ramme den ønskede farve og gøre jeres plankegulv helt personligt. Vi anbefaler altid at læse vores vejledning til overfladebehandlingen inden påbegyndelse af behandlingen. Find den under fanen montering og pleje.

Hvordan monterer jeg mit nye massive plankegulv

Når du skal monterer dit nye PA Gulv, er der altid en række faktorer, som du/i skal være opmærksomme på. Derfor anbefaler vi altid at du gennemgår vores monteringsvejledning grundigt inden lægning. 

Find dit nye plankegulv

Over 130 år er gået siden savværkets spæde start i 1885 og udviklingen de sidste 10 år indikerer, at savværket går en lys fremtid i møde. Modernisering af maskiner, produktudvikling og bevarelse af den stolte arv, med fødderne solidt plantet i den sydfynske muld, sikrer at savværket også i fremtiden vil trives og fortsætte med at skabe unikke løsninger med træ til danskerne.

Hvorfor vælge et massivt plankegulv fra PA Savværk

Dansk produktion

Alle vores produkter produceres på eget Savværk på Sydfyn. Alle produkterne produceres med 100% grøn strøm

Råd & Vejledning

Hos PA Savværk kan du altid ringe eller skrive os. Vi står klar med svar på alle de spørgsmål du måtte have på hjertet. 

Mindre Co2 spild

Alle produkterne produceres i Danmark. Du får et produkt, der ikke har sejlet jorden rundt inden det lander i dit hjem.