Vi ønsker at fremme bæredygtig drift og produktion

PA Savværk ønsker at fremme bæredygtig drift og produktion, hvilket understøttes af vores arbejde med Cradle to Cradle. Med Cradle to Cradle forpligter vi os til at konstant, at forbedre os 360 grader i virksomheden. 

 

Shop bæredygtige produkterLæs vores historie

Plankegulv fra PA Gulve

Træ med unik dansk historie
Du får gulvplanker med en hel unik historie. Stammerne er nemlig plantet for op mod 250 år siden. En stor del blev plantet af Frederik VI i 1807 som led i at genoprette den danske flåde. Disse store egetræer er dem, vi i dag bruger til de helt bredde massive planker.

Besøg PA Savværk og se dit kommende gulv fra træstamme til gulv
Som kunde hos PA Savværk, har du en unik mulighed for at se hvordan dit kommende gulv ser ud, alle dimensioner og eksempler på overfladebehandlinger, samt personligt opleve hvordan dit gulv bliver forvandlet fra trækævle til dit drømmegulv.

PA Savværk har arbejdet med træ siden 1885, og det kan ses og fornemmes, når man står midt i savværket. Så kom og mød de dygtige specialister, der laver netop dit lige her på savværket i Korinth, Fyn. Dansk kvalitet og danske håndværkstraditioner går hånd i hånd.

Hvilke dimensioner skal jeg vælge?
Når valget er faldet på din foretrukne træsort, skal du til at vælge dimension. Det drejer sig om tykkelse og bredde på dit gulv.

Planketykkelse: Et tykkere gulv vil give dig øget holdbarhed i form af flere slidlag – Så et tykkere gulv vil vil kunne tåle flere afslibninger
Der kan selvfølgelig også være eksisterende konstruktions-mæssige forhold i dit hus, hvor et maks 22 mm tykt gulv er det mest oplagte.

Plankebredde: Her skal du tage højde for specielt rummets størrelse når du vælger plankebredde. Jo større og bredere rum, desto mere harmonisk udseende opnås med de bredere planker. Ved mindre rum kan man udfylde rummets størrelsesfornemmelse ved de smallere planker.

Valget af de endelige dimensioner er selvfølgelig en personlig præference, som man skal følge og derfra udvælge gulvet efter eget ønske.

Vi anbefaler og opfordrer alle vores kommende PA kunder til, at tage os med på råd tidligt i processen, så du kan træffe et velfunderet valg baseret på ekspertviden hos PA Savværk og dine ønsker.

PA Gulve anbefaler vi behandles med følgende metoder

  • Ludbehandlet trægulve
  • Hvidolieret trægulve
  • Sæbebehandlet trægulve
  • Matlak behandlet trægulve

Holdbarheden på PA Gulve er uden sammenligning, og du får massive plankegulve til hele livet.

Efterbehandlingen af trægulvet er med til at få de bedste egenskaber frem i gulvet.

Når du har modtaget vores trægulv, og efterslebet det, kan efterbehandlingen af trægulvet være med til at holdbarheden på trægulvet forlænges yderligere.

Der er mange fordele ved at købe et trægulv, og holdbarheden er den største fordel.

Efterbehandling af trægulvet gør det meget mere smudsafvisende. Dette bevirker, at trægulvet bliver meget nemmere at vedligeholde.

Skulle trægulvet efter en årrække trænge til et pift, kan gulvet slibes ned, og en ny overfladebehandling af trægulvet kan foretages.

Vores trægulve bliver hovedsagelig produceret at træ fra danske skove. Som noget nyt er vi også blevet FSC-certificeret. Vi er dermed sikre på, at vores trægulve har været igennem en proces, som ikke har nedbrudt regnskove eller lign. men kommer fra steder, hvor de også er FSC mærket.

Vi har mange forskellige trægulve i vores program

Disse nævnte trægulve bliver alle lavet i både natur og select.

Select trægulve, er et trægulv i særklasse. Trægulvet er næsten uden knaster og bliver dermed et meget elegant trægulv.

Natur trægulve, er et trægulv med knaster og spil. Det bliver dermed et trægulv, helt som naturen har skabt det.

Eg Sildeben
Eg Sildeben
Eg Sildeben
Eg Sildeben

Vælg trægulve – det er godt for miljøet

Træ er godt for vores miljø, og vi anbefaler at der bygges i træ. Træs vigtigste klimaegenskab består nemlig i, at det kan erstatte en lang række produkter, eks. stål, beton, aluminium. à derfor er træ et godt materiale til byggeri.

Ved at erstatte eks. træ til byggeri reduceres også vores CO2-udledning.

Ask Natur
Ask Natur
Douglas Natur
Douglas Natur

Vi ønsker at fremme bæredygtig drift
og produktion

PA Savværk ønsker at fremme bæredygtig drift og produktion, hvilket understøttes af vores arbejde med Cradle to Cradle. Cradle to Cradle er et designkoncept, hvor produkter indgår i biologiske eller tekniske kredsløb og skaber værdi for både mennesker, miljø og økonomi. Det er udviklet som en respons på tendensen til blot at minimere de negative effekter på miljøet ved at spare på ressourcerne og svine mindre. For mindre er stadig dårligt. 

Cradle to Cradle er visionen om en verden, hvor forbrug og produktion har en positiv effekt på både økonomi, miljø og mennesker.